Sunday 12 April 2009

Pääsiäisiloja


Tämä onkin sitten elämäni ensimmäinen kerta kun vietän mitään lomaa yksikseni. Ensi kertaa asunkin yksikseni, tietty... Jokapäiväinen kämpässä istuminen ja lukeminen alkaa tehdä minut mökkihöperöksi ja olen aivan helkkarin tylsistynyt. Poikaystäväni lähti hiukan kauemmas isänsä perheen luo moneksi päiväksi joten päätin jäädä tänne opiskelemaan. Tyhmää, tylsää, ärsyttävää.


Kysely ajan tapoksi, viety täältä.


1. Missä ja koska synnyit? Oulu Finland -86


2. Onko sinulla sisaruksia? Pikkuveli 15v


3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa? Päivähoidossa.


4. Oliko teillä lemmikkieläimiä? Vartuin maatilalla joten meillä oli/on hevosia, koiria, kissoja ja kanoja.


5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä? En. Olinpas muuten hengenvaarallisessa auto-onnettomuudessta n. 3-vuotiaana ja turvavyöt pelastivat henkeni.


6. Oliko sinulla mielilelua? Pari nallea ja nukkea.


7. Muistatko mitä sinusta piti tulla isona? Ei minulla tainnut koskaan olla sitä THE unelma-ammattia. Rakastin kyllä rastastusta, näyttelemistä ja koripalloa joten varmasti joskus haaveilin jostain sellaisesta.


8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina? Kuten sanottu jo, olin todella hyvätapainen lapsi. Se ei varmaankaan johtunut pääasiallisesti kasvatuksesta joka oli todella 'vapaa' ja rento, se oli vaan luonteeni.


9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen? Maalla ei ovia lukita... Mulla ei ole tänä päivänäkän kotiavaimesta kopiota. Jos kavereilla oli pihoja, toki siellä leikittiin.


10. Nukuitko valot päällä? Enpäs tiedä!


11. Lempilastenohjelmasi? Muumit, Pekka Töpöhäntä, Jem & The Holograms, Disneyn piirrtetyt. Jurassic Park!


12. Muistatko ensimmäistä koulupäivääsi? En... paitsi paluumatkalla luulin luokkakaveriani joksikin 4-vuotiaaksi hänen ollessaan niin lyhyt. Tyttö otti tuosta nokkiinsa. Myöhemmin sain selville Jossun olevan naapurini ja että olimme syntyneet samassa huoneessa sairaalassa vain kolme päivää erillään.


13. Keräilitkö jotain? Kiiltokuvia ekalla... Sitten tuli kirjepaperit... Sitten hevoskeräilykortit ja tarrat heh :)


14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla? Musiikki, kuvis, historia, liikunta, englanti


15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja? Kiusattu ala-asteella. Ikäviä aikoja olivat ne.


16. Mitä harrastit? Rastastusta... Olihan mulla oma ratsukin. Kävin myös näytelmäkerhossa ahkerasti yhdessä vaiheessa vaikka se harraste 'syvenikin' siinä 14-15 vuoden paikkeilla mukanaan vieden. Ala-asteemme oli todella sporttinen ja pelasimme yhdessä koulun jälkeen aina korista, lentopalloa, pesistä tai sählyäkin. Koriksesta tykkäsin ja liityimmekin neljän luokkakaverin kanssa NMKY:n joukkueeseen vitosluokalla muistaakseni. Kotona luin ja piirtelin todella paljon. Ah niin ja tietysti lauloin kuorossa monta vuotta ennen koriksen aloitusta. Opettelin soittamaan pianoa katsellessani opettajaamme hänen soittaessaan. Kyllä se on mahdollista :O Tietenkään en kovin hyväksi kehittynyt mutta kaikkea mitä haluaa voi periaatteessa tehdä :D


17. Ystäväsi? Muistan kaikkien nimet ja sukunimet. Ehkä koska pienessä koulussamme oli kuutta luokkaa kohden vuosittain n. 50 oppilasta... Naapurista löytyi hyvä kaveri, mutta lapsuudenystävistäni on realisistesti 'jäljellä' enää serkkuni (tietty kun samaa tiivistä sukua ollaan) sekä naapurissa isänsä luona viikonloppujaan viettänyt typyskä. <3

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi? Pelottava hän oli minusta silloin. Hän taisi silti pitää minusta.


20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri? Ei.


21. Miten perheesi lomaili? Meilla ja sukulaisilla on oma mökkikylä jonne pyrähdettiin aina kun vähänkin aikaa löytyi eikä tämä tietenkään muuttunut ole vuosien saatossa. Emme koskaan käyneet ulkomailla, hevosia ei voinut oikein jättää I guess. Tietysti oma maatilamme toimii jo itsessään ihanana paikkana oleilla, ainakin kesällä.


22. Lempiruokaasi natiaisena oli? Sipsit? :D Mannapuuro ainakin... Ja mansikat tietysti!


23. Tupakoitiinko teillä vielä sisätiloissa? Patiolla.


24. Mitä asioita pelkäsit? Hämähäkkejä ja UFO-olentoja :(


25. Onko sinulla nykyään jo omia lapsia? Ei.
Lapsuus oli koulukiusauksesta huolimatta ihanaa aikaa. Juu. Taidanpas painaa taas naaman kirjaan hetkeksi... Kuukauden ja viikon kuluttua vapaudun toivottavasti voitokkaasti tästä monotonisesta helvetistä ie. kokeisiin luvusta. Mullahan on pahempi sressi ku yo-kokeisiin lukiessa!

No comments:

Post a Comment